Kitap Yorumu || Unutuluş (Lux # 1.5) - Jennifer L. Armentrout

Kardeşimin bana Tüyap tan alıp, hediye ettiği, fikri bile beni duygulandırıp, heyecandan öldüren Unutuluş' u burada yorumlamak benim için ne kadar heyecan verici bir şey siz tahmin edin :) Ama önce kısa bir tanıtım :


Baskı Tarihi: Mayıs 2016
Özgün Adı: Oblivion
Sayfa Sayısı: 416
Çeviri: Bilge N. Zileli Alkım
Yayınevi: Dex Yayınevi
Kitabın Türü: Roman, Aşk

LUX serisinin efsanevi aşk hikâyesi Obsidiyen'i, bir de büyüleyici kahramanı Daemon Black'ten dinleyin! Katy Swartz'ın yan eve taşındığını öğrendiğim an, belanın geldiğini anladım. Dünya denen bu yerde, bela en son istediğim şey. Halkım buraya 13 milyar ışık yılı uzaktaki Lux gezegeninden geldi ve bildiğim tek şey varsa, o da insanlara güvenilmeyeceğidir. Ama Kat'in çekiciliğine karşı koyamadım… Onu sevmekten ya da korumak için özel güçlerimi kullanmaktan kendimi alamadım. Türümüzün en güçlüsü benim, yine de bu kız karşısında zayıf düşüyorum. Ahh bu basit, insan kız... O bizim sonumuzu getirebilir. Çünkü onu kurtarmaya çalışırken bıraktığım iz, yeteneklerimizi çalmak isteyen can düşmanlarımızı çağırıyor: Arumları. Katy'ye âşık olmak, sadece onu tehlikeye atmadı. Bu, hepimizin ölümü demek... Ama ben buna asla izin vermem.



Yorumum: 


Ben bu kitabın varlığını ilk duyduğumdan beri sabırsızlıkla bekliyordum ama okuldan dolayı Tüyap a gidememiştim bu yüzden de bu kitabı yakın zamanda alma planım yoktu. Ama bir tanecik kardeşim bu seriye olan sevgimi bildiği için görünce benim için almış tüyap tan. Sürpriz oldu gerçekten bana buradan ona kocamannn sevgilerimi yolluyorum.



Evet kişisel mesajlarımı da ilettiğime göre yoruma geçebilirim galiba :))  Benim bu kitaptan beklentim olayları biliyor olmamıza rağmen çok büyüktü. Bizim bilmediğimiz olaylar da olmalı elbette, sonuçta buradan bahsettiğimiz Daemon Black ti. Kat' i okurken gülüyorsak onda artık kahkaha krizine girmeliyiz gibi geliyordu. Ama dürüst olmak gerek gerekirse benim beklentilerimi pek karşılamamış yazar :((  Yani evet yine güldüğüm yerler oldu hatta baya komik ve anormal düşünceleri olan Daemon yüzünden güldüğüm yerler de oldu. Ama böyle aşırı beklenmedik bir şey olmadı bana kalırsa. Öküz Daemon yine öküz Daemon du -hatta bunun kendisi de farkındaydı baya- ama yazar bana kalırsa kolaycılığa kaçmıştı biraz :((

Kıyaslama yapmak istemem ama bu durumda ister istemez yapacağım. Yakın zamanda elimize geçmiş olan Sweet Serisi nin dördüncü kitabı olan Tatlı Cazibe yani serinin Kaidan ın gözünden anlatılan halinde ben daha çok eğlenmiş daha çok şaşırmıştım. Hani yazar bilemediğimiz farklı farklı olaylar eklemişti ve Kaidan beni çok şaşırtan yönlerini göstermişti. Aynı zamanda da çok eğlenmiştim. Bu kitap ta ise belki de konu aralığı daha kısa olduğu için belki de Daemon olduğu gibi görünen bir karakter olduğu içindir, bana aynı tadı veremedi. Belki de siz diğer okurlar okurken çok beğenirsiniz de bilemiyorum belki de ben aşırı beklenti yarattım kendim de.

Ama yine de kabul etmek gerekir ki, Daemon u da çok az tanıyormuşum gibi hissettiğim düşünceli bir tarafı da varmış bu da beni şaşırttı biraz. Ama kitapta yorumlayabileceğim kadar farklı bir şeyler yoktu o kadar da. Hani belki de serinin son 3 kitabında Daemon un da anlatımı olduğu için farklı gelmemiştir yani :(( Yani kitap için söyleyebileceğim en özet yorum şu: güzel ama zaten önceden okumuş gibiydim. Eğer bu kitabı serinin tamamını okumayıp, ilk kitaptan hemen sonra okumuş olsaydım şu anın 5 katı daha fazla beğenirdim.


Kitap için söyleyebileceğim bunlar ama çok aşırı sevdiğim Lux serisi ile ilgili söylemek istediğim bir iki şey vardı. Öncelikle bu kitapta Adam karakterini görünce onu özlemiş olduğumu farkettim, malum sevdiğim bir karakterdi. Ayy konuyu yine saptırdım ya söyleyeceğim bu değildi :)) Serinin kitaplarını araştırınca Shadow adlı bir kitabının daha olduğunu gördüm bu kitap seride 0.5 numaralı kitap yani başlangıcın da başı :)) Konusuna baktım ve Daemon un ikizi olan Dawson ve Bethany nin hikayesi olduğunu gördüm. Aslında bu da merakımı cezbeden konulardan biriydi ve yine bu kitabında bir an önce çıkmasını ve hemen okumayı istiyorum açıkçası :)) (Arsız blogger ben ;)) )










Puanlamam:







Bugün de hayatınızda bol bol hayaller ve kitaplar olması dileğiyle...


!!!Bu yazıyı "Bir Hayalperestin Kütüphanesi" dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, iznim olmadan alınmış, ÇALINMIŞTIR!!!





Yorumlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *