Kitap Yorumu || Tatlı Cazibe (Sweet Trilogy # 4) - Wendy Higgins

Ahh, ağlamak istiyorum bir serinin -hem de en sevdiğim seri- daha sonuna geldim ve içimde bir burukluk, bir heyecan... Bakalım hayal kırıklığı mı, yoksa yakışan bir son kitap mı? -Bu arada bu seriye özel baya bir alıntı, görsel ve cast hazırladım, keyifli okumalar :)) -

Baskı Tarihi: Mayıs 2016
Sayfa Sayısı: 565
Orjinal Adı: Sweet Temptation
Çeviri: Bilge Turan
Yayınevi: Go!
Kitabın Türü: Roman

Kötü çocuk Kaidan Rowe hayatta istediği her şeye sahiptir: şan, şöhret, yetenek… Ve tabii güzel kızlar. Ama kızları baştan çıkarıp günaha teşvik etmek onun görevinin bir parçasıdır. Çünkü o, İblis Düklere hizmet etmekle görevli bir Nefildir ve Düklere karşı gelmek, ölmek demektir. Neyse ki Kaidan işini severek ve çok iyi yapar. Ta ki tatlı, cesur ve de iyi kalpli Anna Whitt ile tanışana dek. İblisleri yeryüzünden temizlemeye kararlı bir Nefil olan Anna, iyi ile kötünün savaşına öncülük ederken Kaidan'ı da hiç tatmadığı duygularla yüzleşeceği bir başka savaşın içine çekecektir.

Tatlı Şeytan serisinin dördüncü ve son kitabında olaylar bu kez gizemli yakışıklı Kaidan Rowe'un ağzından anlatılırken, okurlar onun o soğuk ve kendinden emin görüntüsünün altındaki kırılgan âşığı tanıma fırsatı yakalayacaklar.





YORUMUM

Öncelikle evet bu serinin çıkan son kitabıydı ama seriye aslında ek olarak yazılmış bir kitaptı. Yani seriyi zaten Tatlı Hesaplaşma ile bitirmiştik ama bu ek olarak yazılan kitapta ilk üç kitabın -belki biraz daha fazlasının-, erkek ana karakterimiz olan Kaidan Rowe tarafından anlatılmış hali. (İçimden bir ses Kaidan Rowe ismini duyunca yüzümde oluşan saçma sapan sırıtış, bir tek ben de olmuyor diyor ;P )

Kitabın içine girmeden önce şunu da söyleyeyim: Kitap ilk çıktığın da yayınevi GO! Kitap, eğer istanbook.com dan alırsanız, kitabı hem indirimli, hem Kaidan Rowe rozetli, hem de hazır olun: yazarın imzasıyla (*o*) almış olursunuz dedi. Ben de sipariş ettim ve ama kitap bana geldiğinde kargodan ötürü çok yıpranmıştı yani kimse kusura bakmasın ama istanbook.com u bu nedenle kesinlikle önermiyorum. Ama yazar imzası ve rozet beni aşırı mutlu etti :)

Bu kitabı yorumlamanın en büyük kolaylığı spoi verme derdimin minimuma inmiş olması çünkü olayları biliyorsunuz, sadece bu olayları Kaidan ın ağzından nasıl dile geldiğini bilmiyorsunuz. Neyse yorumlamaya başlıyorum:



Öncelikle şunu belirteceğim, bu kitabın en belirgin etkisi, iki-üç dakikada bir kahkaha attırabiliyor olmasıydı. Kaidan Rowe tam bir çatlak herkesi uyarıyorum!!!! Ayrıca bu kitapta benim farkettiğim noktalardan biri de şu ki ben bu serinin delisiyim; Aslında Kaidan Rowe u çok da iyi tanımıyormuşuz. Arada kıskanan arada gerçekten fedakar bir romantik olabilen bir çocukmuş ve iç dünyasında gerçekten de bulunduğu hayatın acımasızlıklarının cefasını çekmek zorunda kalan biriymiş. Ta ki Anna Whitt hayatına girene kadar. Anna dan sonra gerçekten de sevebilmeyi ve sevilmeyi isteyen bir hale gelen Kaidan ve Anna ya olan aşkı benim gerçekten de Kaidan ı daha fazla sevmeme neden oldu.


Tabi ölüm olayları olunca yine aynı kişilere çok üzüldüm ve buradan yazara sesleniyorum: "SEVGİLİ WENDY, SENİN FLYNN İLE DERDİN NE YAHU!? " Gerçekten de Flynn harika bir karakterdi ve ölmesi hiç de mantıklı değildi.
Gelelim konu Kaidan olunca kitaptaki en önemli birinci konuya: Kaidan-Kopano rekabeti. Bunu açıkçası Kaidan dan okumak bana bir haz vermedi desem yalan olur. Ayy sen ne güzel kıskanıyorsun öyle Kopano abini? demekten de kendimi alıkoyamadım. Kopano yu da seven bir okur olarak Kaidan ın içinden Kopano ile ilgili aşırı pozitif (?) duygular beni baya bir eğlendirdi.

Kaidan la ilgili olan ikinci en önemli konu ise; Kai nin Anna karşısında gösterdiği dirayet. Tatlı şehvet nefimiz, Anna ya gösterdiğinin bir beş- altı katı zorluk çekiyormuş meğer (kıyamam). Tabi bu şehvet nefi olmanın zorluklarını ve ayrıntılarını da sağolsun Kaidan baya bir anlatmış bize.









Hazır anlatmak demişken bu kitabın güzelliklerinden biri de elbette bütün olayları tekrardan tek tek okuyup, canımız sıkılmasın diye yazar en eğlenceli ve güzel olaylar dışındaki olayları kısa ve öz bir şekilde geçmiş. Bunlar yerine bizim en merak ettiğimiz veya yanlış anladığımız (evet Anna ve bizlerin yanlış anladığı durumlar da vardı) veya olduğundan haberdar olmadığımız olayları teker teker anlatmış ve bütün merakımızı gidermiş.


AZICIK BİR SPOİLER VERECEĞİM DİKKAT:

Kitabın son kısmı evlat edinmeye gittikleri zaman oluyor ve Kaidan anlatınca aşırı duygusal oldum. Evet ama oraya gitmeden önce aradan geçen beş yılın çok komik ve tatlı bir anlatımını yapan Kaidan elbette burda da Kai liğini konuşturmuş. Ama bence güzel de olmuş sonuçta beş yıl oldukça uzun bir süre :)







SPOİLER SONU:
Evet kitap için söyleyebileceğim ayrıntılar bunlardı ama bence yazar Kopano nun da ağzından anlatmalı her şeyi o da önemli :D:D Şaka yapıyorum, elbette Kai varken bu mümkün değil ;D














Bu seriyi çok seviyorum ve son kitap da bana oldukça iyi geldi. Yine de bu onun mükemmel olduğunu söylememe sebep değil maalesef. Yani bu kitap olmalı mıydı? Evet, belki. Aşırı sürükleyici miydi? Kısmen, çok az da olsa yorulduğum, sıkıldığım da oldu :( Bu nedenle tatlı yazarımızdan bir puancık kıracağım, ama yine de oldukça yüksek bir puan vereceğim :)















Seri Sıralaması:


1- Tatlı Şeytan
2- Tatlı Tahlike
3- Tatlı Hesaplaşma
3- Tatlı Hesaplaşma






















Puanım:






Bugün de hayatınızda bol bol hayaller ve kitaplar olması dileğiyle...



Bu yazıyı "birkitapolsam.blogspot.com" dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!!



Yorumlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *