Kitap Yorumu || Yabancı (Alienated # 1) - Melissa Landers

                                                       Genel Bilgiler İçin Tıkla :)



Uzaylılar insanlarla iki yıl önce bağlantı kurdu. Şimdi de dünyalı cara, onlardan birini evinde misafir etmeye hazırlanıyor. 

Gezegenler arası öğrenci değişim programı kapsamında evinde L'eihrli bir lise son sınıf öğrencisini ağırlamaya hazırlanan Cara, bu sayede hem hayallerindeki üniversiteye ücretsiz gidebilecek hem de o gizemli L'eihrliler hakkında gazetecilerin uğruna öleceği bilgiler edinecektir. L'eihrli öğrenci Aelyx'in, ayakları yerden kesen yakışıklılığı da cabası. Ama işler hiç de düşünüldüğü gibi yolunda gitmeyecektir, çünkü Aelyx'i okulda istemeyenler de vardır ve sayıları hiç de az değildir. Tehdit mektupları almaya başlayan Cara bir süre sonra Aelyx ile okula polis eşliğinde gitmek zorunda kalacaktır.

Okuldaki herkes tarafından dışlanan Cara'nın artık tek arkadaşı Aelyx'tir. Üstüne üstlük Cara ona sırılsıklam âşık olmuştur. Öte yandan Aelyx'in de ölümcül sonuçlar doğurabilecek sırları vardır. Büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olan Cara hem kendi hem sevdiği çocuğun hayatı hem de gezegeninin geleceği için bir ölüm kalım savaşı vermek zorundadır.

Benim Yorumum:





Ben bu kitabın arka kapağını okuduğum da kendi kendime gülüp "Ne gezegenler arası değişim programı mı, iyiymiş!" dedim ve almaya karar verdim.Bence bu kararı vermekle iyi yapmışım da:D Öncelikle bir kitap kapağı kitabı bu kadar iyi analiz eder tebrik:) İçeriğe girecek olursak; başrol kızımızı çok sevdim, mücadeleci, hanım hanımcık güzel bir kız.Aelyx ise cuk oturan bir karakter hem tip olarak hem de kişilik olarak.Olaylar ilginç çünkü hiç bilmediğiniz bir gezegenle ilgili şeyler öğreniyorsunuz ki bu merak cezbeden bir durum.Uzaylıların DNA larının bize benzemesi çok ilginç ve güzel bir ayrıntı olmuş.Ama çok sevdiğim bir durum şuydu ki: Duygusal olarak kitap size çok şey anlatıyor ve olaylar o kadar ayrıntılı ve olabilir bir hale getirilmiş ki sanki gerçek hayattan bir şeyler okuyorsunuz:) Ayrıca yazarı şu konuda tebrik etmek istiyorum: Öyle bir ırk yaratmış ki bilimsel olarak olsun, yaşam tarzları olsun sağlam bir araştırma konusu gibi bir inandırıcılıkla anlatmış bize emeğine sağlık.

Gelelim sevmediğim noktalara.İki nokta da takıldım:
Birincisi; Tori karakteri tam bir saçmalıktı bence.Her ne olursa olsun kızın erkek arkadaşıyla -söz de bir de nefret ediyordu- çıkması affedilemez bir davranıştı.
İkincisi: Eron karakterinin ölümü çok üzücü çünkü melek gibi karakterdi yani tamam yazarlar bunu bilerek yapıyor ama hak verin biraz bize de üzülüyoruz burada okurken:( Onun yerine Syrine ölebilirdi ama:D

Bu arada Aelyx in saçlarının son kısımda kesilmesi beni çok mutlu etti.Sonuçta bence erkekler de kısa saç daha iyi oluyor:D

Eeee yine de sağlam bir emek vermiş yazar ve ikinci kitabı da merakla bekliyorum açıkçası:)


Puanım:



Bu yazıyı "birkitapolsam.blogspot.com" dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!!


Yorumlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *